Bowen therapie

Voel Bewust

Shiatsu / Ritueel werk / Felt Sense

Bowen Therapie


Wat is Bowen Therapie?

Bowen Therapie is een milde manuele behandelmethode die werkt op het bindweefsel (fascie). De Bowen behandelaar maakt kleine, zachte rolbewegingen met duim en vingers op verschillende plaatsen. De behandeling kan op de blote huid of door dunne kleding heen worden uitgevoerd.


De Bowen rolbeweging brengt een keten van reacties op gang die een effect hebben op onder andere het zenuwstelsel, de hormonen, de vochthuishouding, de bloedvoorziening en de spanning van spieren en bindweefsel. Het lichaam wordt aangespoord oplossingen te vinden die onbalans opheffen, waardoor organen en weefsels weer goed kunnen gaan functioneren. Herstel na inspanning verloopt sneller en de kans op blessures wordt bij regelmatig behandelen aanzienlijk verkleind. Bovendien werkt een behandeling diep ontspannend. Bowen Therapie is geschikt voor alle leeftijden - van pasgeboren baby's tot hoogbejaarden.


Een belangrijk aspect van Bowen Therapie zijn de korte pauze's tijdens de behandeling, waarin de cliƫnt met rust wordt gelaten om de bodymind de kans te geven de reacties te verwerken.


Voor meer informatie over fascie kunt u terecht bij www.bowned.nl.