De kracht van aanraking

Voel Bewust

Shiatsu / Ritueel werk / Felt Sense

De kracht van aanraking


De boodschap die aanraking overbrengt is veel krachtiger dan die van woorden alleen!

De tastzin is het belangrijkste van onze zintuigen. Huidcontact is bijzonder belangrijk voor de ontwikkeling en rijping van zowel kinderen als volwassenen. Veilige aanraking is noodzakelijk voor contact en communicatie tussen ouder en kind. Het is nodig voor het vestigen van een eigen identiteit, zelfvertrouwen en een aanvaardbaar lichaamsbeeld. Het speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze sociale vaardigheden.

Om gezond te blijven heeft een mens niet alleen gezonde voeding en voldoende beweging nodig, maar ook een dagelijkse dosis aanraking.


Aanraking en bewustwording


Aanraking laat je voelen: JE BENT GOED ZOALS JE BENT.

Door middel van shiatsu kunnen mensen eigenwaarde en zelfverwerkelijking ervaren. Wanneer we ons bewust zijn van ons lichaam, begrijpen we beter het verband tussen emoties en lichamelijke problemen.

Door aanraking kunnen we ons ontdoen van onbewuste, verdrongen emoties die in het lichaam zijn opgeslagen. Zodra ze in het bewustzijn doordringen kunnen ze worden geuit, van waaruit genezing zowel op het emotionele als op het lichamelijke vlak kan aanvangen.

Toch is het niet altijd nodig dat het onbewuste bewust wordt gemaakt. Genezing en verandering kunnen optreden zonder dat we weten of begrijpen. Het belangrijkste is dat we toelaten dat veranderingen voltrekken.


Aanraking en gezondheid


Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat letterlijk alle structuren in ons lichaam (hersenen en ruggenmerg, het autonome zenuwstelsel, het immuunsysteem, de hormoonklieren, de spijsvertering, de huid, de spieren, et cetera) met elkaar communiceren en elkaar op intelligente wijze beïnvloeden door middel van boodschapperstoffen en een netwerk van bindweefselvezels.

Als deze interne "lichaamscommunicatie" goed verloopt is ons lijf heel goed in staat zichzelf te genezen. Maar als dit proces verstoord raakt, bijvoorbeeld door stress, dan functioneert ons lichaam minder goed. Het immuunsysteem raakt verzwakt waardoor we ziek kunnen worden.

Aanraking in de vorm van shiatsu is een eenvoudig maar zeer effectief middel om positieve invloed uit te oefenen op deze lichaamscommunicatie - zowel preventief als herstellend. Het helpt uw immuunsysteem beter te functioneren. Een behandeling brengt u tot rust waardoor uw zelfgenezende vermogens hun werk kunnen doen.